Långrunda och personbästa

Gokväll!

Jag tänkte bara kika in och berätta hut min långrunda gick idag. Barnen är nattade och i bakgrunde är tv’n på med Manchester United-Chelsea. Du kommer märka under tiden du följer mig att jag älskar fotboll och Chelsea är mitt lag. Så jag hoppas det går vägen för The blues idag.

Dagens pass var alltså långrunda. 90 minuter i 5:40 min/km tempo. Jag började väldigt lugnt för vi bor så att man måste ta sig upp för en monsterbacke för att komma till de goa löprundorna. Det gjorde att min första kilometer blev helt förstörd. Jag har lovat mig själv att inte sittra mig blind på hastigheten för mycket utan mitt fokus idag låg på att genomföra en runda på 90 minuter utan att gå.

För det första har det kommit snö. Bara en sådan sak är fantastiskt. Jag valde mina Salomon sense mantra och tog på mig mina varmfodrade kläder från Craft. Det började som sagt väldigt lugnt och stundtals var det även väldigt svårt att springa för det var isigt och snöigt och smala spår. Jag hade svårt att komma in i andningen de första 4 kilometerna men sedan kände jag att det blev lättare och lättare. Min bästa kilometer var mellan 8-9 kilometer då låg jag på 5:59 min/km.

Solen sken och det var alldeles perfekt väder för en löprunda. De sista 15 minuterna hade jag svårt att sätta rundan så jag kom hem 7 minuter tidigare än vad planen var. Dock hade jag slagit personbästa genom att springa 13,2 km. Min snitthastighet låg på 6:17 min/km och som snabbast hade jag 5:18 min/km. Jag känner mig väldigt nöjd trots att jag inte följde schemat till 100%.

Min premiär att löpträna i snö är gjord och jag är sugen på mer. Nu blir det en dags vila innan det är dags för intervallträning på onsdag.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s