Jag gjorde det!

Idag kan jag lägga till 21 km på mitt löpkonto.  Jag har för första gången under mitt liv sprungit en halvmara.

Det fanns 4 farthållare. En på 1:40, 1:50, 2:00 och 2:10.

Jag bestämde mig för att försöka komma in på 2 timmar. I den gruppen hade jag mina grannar så jag hade några att ta rygg på.

Det startade i ett ganska friskt tempo men kände att jag snabbt kom in i andning och rätt lunk. Det var oerhört skönt att ha en som höll samma fart så att jag inte drog på och tog ut mig.

Rundan var jättebra! Vid 1 mil var det vätskepaus och sen kom en lång och jobbig uppförsbacke. Den var tungt,  det ska jag erkänna men efter det var det som att vända på en femöring och det blev lättare och lättare.

Jag höll mig till mina dragkillar hela tiden och när det var runt 6 km kvar körde vi om farthållaren och körde vårt egna tempo. Det gick fort, runt 5:30-5:20 min/km.

När sista etappen började var det mycket nerför, vattenpaus igen och så flackt sista kilometern.

När det var runt 800 meter kvar tryckte grabbarna på och jag hände med. Sista 200 m hade jag 4:26 min/km fart.

I mål kom jag på 1:58 min. Jag är så sjukt stolt över det. Mycket har jag att tacka Micke och Skruven för det, jag tror inte jag hade pressat mig så själv men å andra sidan var det behagligt under hela rundan och känslan var go. Jag fick några sköna skratt under tiden och vi pratade en del vilket gjorde att man avverkade kilometrar utan att tänka.

IMG_20160417_124000

Nu har jag gjort det! Jag vet att jag klarar av det. Nu ska tiden finputsats men jag ligger riktigt bra till inför halvmaran i Kalmar.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s