Ett gift

Dag 3 med strikt paleo och tredje dagen utan socker.

Igår var jag så otroligt sötsugen men på något sätt tog jag mig igenom det och sitter nu här och känner mig stolt över det.

Det är otroligt märkligt vad socker gör mot en. Det är ett gift, men man inser inte det förrän man försöker sluta. Hjärnan vill ha belöning, kroppen har lurats att socker är okej. Därför är det så otroligt svårt att sluta med det. Men jag kämpar på, det kanske är lite konstigt att jag har en sådan här predikan efter 3 dagar men jag behöver övertyga mig själv. Den första veckan är otroligt svår att ta sig igenom därför peppar jag mig och försöker hålla mig 100% fokuserad.

Att äta paleo är i alla fall en fröjd för ögat. Färgerna är underbara, det är fräscht och man blir mätt på ett annat sätt. Mätt på rätt sätt.

20161205_175147
Kycklingbolognaise m zucchinipasta
20161205_120855
Laxsallad m ägg
20161129_172640
Flygande Jacob paleostyle

Jag vill också understryka att jag inte äter paleokost för att gå ner i vikt. Jag gör det för att bli hälsosam. När jag har kontroll på mig själv och mitt sockersug kan jag börja ”unna” mig saker. Men att unna sig saker för tidigt för att belöna sig när man t.ex ätit bra under veckan, det är då man trillar tillbaka till de vanliga rutinerna. Därför är dessa 30 dagarna viktiga för att förändra.

30 dagar är ingenting av en livsstid. Så det ska väl gå som en dans det här?

 

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s