”Hejja mamma”

Varvetmilen 19/3

Viared, Borås

Det var en kall morgon jag vaknade upp till. Inte lika solig och fin som dagen innan, men visst, kyla är bättre än regn.

Jag velade länge fram och tillbaka ang kläder och bestämde mig för att köra en underställströja och så tog jag med alternativ så som t-shirt och långärmströja. Jacka tog jag på innan avfärd hemifrån.

När jag kom upp på Viared och gick för att hämta min nummerlapp var det fasligt kallt så jag bestämde mig för att låta vindjackan vara lager 2 istället för t-shirt.

Jag värmde upp i lugnt tempo i 10 min, sen stretchade jag för att sedan köra 5 snabba minuter.

Dags för start! Jag placerade mig i fållan för 50 min och mer. Där stod jag längst fram. Det var gott om plats och ingen som trängdes.

Nedräkningen gick i högtalaren och vips sprang man iväg.

Jag hade bestämt mig för att njuta så mycket som möjligt, att ha en go känsla genom hela loppet och förhoppningsvis komma så nära 50 min som möjligt.

Klockan pep för varje kilometer, men jag hade ingen koll på totala tiden, utan fokus låg på tempo. 2 km gick fort, 4:51 och 4:52. Det kändes bra men jag saktade ner en aning för att inte bli knäck. De andra 3 kilometrarna gick i behagligt tempo, mellan 5:04 och 5:06. Vid 5 km var det dags för varvning samt vätskepåfyllning. Jag stannade för att få i mig vatten så där blev det ca 15 s gång.

Sista varvet, benen trummade på. En lång raksträcka med lätt uppför gjorde att jag blev lite trött, men jag hade bra koll på mina kilometertider och kände att jag kunde dra ner på tempo för att hitta andningen och bli stark till sista kilometern.

När jag passerade sista kurvan inför rakan som skulle ta mig till upploppet kände jag att det var dags. Dags att trycka på och avsluta snabbt. Jag sprang min sista kilometern på 4:57 och på upploppet stod min man och mina 2 grabbar och ropade ”hejja mamma”. Glädjen, styrkan i kroppen och familjens hejjarop gjorde att jag sprang in på 51:23!

Jag var så glad! Mina medalj jag fick runt halsen gjorde mig stolt. 51:23, det är en förbättring med 1:08 min på milen.

IMG_20170319_142954_249

Tack kroppen för ett bra lopp! En sådan här dag är det svårt att inte älska löpning!

/ Karro

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s