Kroppen fick bestämma

Då har jag genomfört mitt sista träningspass inför halvmaran på lördag.

Ett kort pass med fartökning utan att ta ut mig. Idag lät jag benen bara springa på och jag undvek att titta på klockan, jag lät kroppen bestämma farten. Jag körde 1 km snabbt, 1:30 min vila x 2. Jag var noga med att låta kroppen styra och det kändes extremt bra. När jag kom hem insåg jag att dessa 2 snabba km gick i 4:04 samt 4:12. Vad hände där? Det var inte ens tänkt att jag skulle springa så fort. Hjärnan och kroppen fick bestämma och idag ville den tydligen springa snabbt…

 

Det känns fortfarande lugnt och bra inför lördag.

När jag värmde upp idag slog det mig att det blir min 5:e halvmara!! Jag började springa ”på riktigt” i mars 2015. Innan dess gav jag upp efter 5 km för att kroppen blev trött. Och nu springer jag 2,1 mil och funderar på marathon som är 4,2 MIL!!! Min löpresa har fått mig att älska löpning plus att jag har insett att jag klarar mer än vad jag tror. Det är så otroligt häftigt att genomföra dessa pass och under en halvmara möts man av så mycket känslor. Sist nu var det Göteborgsvarvet. Då hade jag varit sjuk innan och var osäker på start. Men jag bestämde mig för att köra och tog bort alla krav och kunde njuta av loppet på allra bästa sätt. Tidsmässigt var det mitt sämsta lopp men känslomässigt var det lätt det bästa!

20170520_164614

Jag hoppas kunna få en liknande upplevelse på lördag. Jag vet att folkfesten inte kan jämföras med varvet men känslan under loppet hoppas jag är lika glimrande.

Imorgon blir det Varberg för att ha kortare restid på lördagen. Starten går 12 och jag vill få bästa uppladdning som går.

Sen efter loppet väntar en fin eftermiddag och kväll med våra grannar då vi ska njuta av barnledig och umgås och äta gott.

Jag kommer förmodligen göta något inlägg efter loppet och sen kommer en längre utläggning på söndagen. Vill du inte missa något kan du följa mig på Instagram @karrospringer.

Trevlig kväll!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s