Maj= bästa löparfesten ever

Ny vecka och snart julafton. Vilar fortfarande så idag blir det summering av maj månad.

Den månaden bjöd på väldans mycket, förkylning?!, Göteborgsvarvet, kretsloppskväll och löpanalys från saucony stride lab. Men vi tar det från början.

Tanken var att början av maj skulle bjuda på ett millopp på hemmaplan, sjömarksloppet, men en förkylning stoppade mig och eftersom Göteborgsvarvet var 13 dagar bort vågade jag inte riskera något. Istället fick 5 åringen springa 400 m. Det var en härlig syn, från start till mål ledde han och när han sprang in som vinnare i mål svämmade tårarna nästan över. Vilket minne!

10 dagar in i maj blev det äntligen rörelse, promenad med inslag av löpteknik. Löppasset efter det var så tungt men det var bara att jobba sig igenom det.

Varvetvecka kom, jag hade få träningspass inför mitt premiärvarv. Jag var nervös just för att loppet är så stort.

Jag genomförde 2 träningspass den veckan och körde första passet i kortbyxor, ett härligt sommartecken.

Göteborgsvarvet gör mig alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det. Bästa löpfesten ever. Eftersom jag var sjuk i början av månaden sänkte jag alla krav och bestämde mig för att njuta av de 21 kilometrarna och att ha kul istället. Det var musik längs banan och vissa musikminnen ger fortfarande rysningar t.ex de grymma gänget med stora trummor längs vattnet. Det var så oerhört pampigt. Hejjarop och glada miner överallt. Jag hade hört att broarna var jobbiga men jag upplevde aldrig en tung stund under dessa 21 km. På avenyn gjorde jag high five med publiken och var sådär galet glad. Jag gjorde min sämsta tid på en halvmara, men vad gör det när man har den bästa helhetsupplevelsen?

2 dagar efter Gbgvarvet var jag på en kretsloppskväll på Fotriktigt. Där höll Erik Wickström föreläsning plus att han höll ett löppass som innehöll många bra löpteknikövningar, det var en riktigt bra kväll!

Innan månaden skulle hinna ta slut gjorde jag ett löpanalys test på Fotriktigt då saucony stride lab var där.

Jag blev filmad från olika vinklar och fick höra att jag hade bra kraft i frånskjutet och det var ett bra kvitto med tanke på de timmar jag lagt ner tillsammans med min löpcoach Samantha.

Mot slutet av månaden hittade värmen äntligen hit och det blev en härlig avslutning på en händelserik månad.

IMG_20170504_174428_68520170510_181753IMG_20170520_165937_72820170519_144719Screenshot_20170521-10321820170516_170548

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s