Blandad kompott

Första söndagen i mars och som många andra åt vi frukost framför tv’n och såg på vasaloppet. Vilka hjältar! Vi får väl se om det är något som hamnar på min bucketlist i framtiden, men just nu är det Stockholm maraton som är det stora målet och såklart också då, mycket fokus på löpning.

När eliten i vasaloppet hade gått i mål gav jag mig ut på en löprunda.

Idag startade jag med ca 1 km snöpuls uppför, sedan kom jag ut på asfalt och kunde öka farten litegrann. Idag var det perfekt väglag på sina ställen vilket gjorde att jag kunde trycka ifrån och få ett bra löpsteg.

Nu under vintern kanske många är lite frustrerade över att man inte kan få så mycket kvalitet i sina löppass utomhus just för att man kanske slirar runt en del, men jag tycker vintern har sin charm. Benen får jobba mer och snöpuls är riktigt roligt! Så jag springer mer än gärna ute. Dock är intervaller svårt att få till i de här förhållandena så därför är jag extra glad över mina intervaller med fredagsgänget.

Dagens runda var av blandad kompott, snöpuls och lägre tempo, asfalt och snabbare takt. Totalt 11 km mysjogg.

20180304_124518

När jag nästa var hemma slog det mig att en mil börjat kännas ganska lätt. Det går fort att avverka dessa 10 kilometer utan att jag tänker på att jag har si eller så många kilometer kvar för att nå milen. Det är en skön känsla!

Nu ska jag bara lyckad hitta samma känsla upp till 20 km, och sen 30 km och såklart också upp till 40 km.

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s