Ett dåligt beslut

Jag hade tänkt ta mig an ett morgonpass idag men kroppen var lite för trött så jag sköt på rundan, såhär i efterhand var det ett dåligt beslut.

Efter att stora killen lämnats på kalas vid 14 gav jag mig av på en 12-15 km runda.

Från första stund gick jag kämpa. Så jag gjorde upp en plan att ta 1 min gåvila var 15:e min så att jag kunde få i mig vatten, komma ner i puls och framförallt inte ge upp.

Vattnet jag hade med mig funkade både som dusch och törstsläckare.

När jag hade sprungit 8 km lade jag in 5×1 min intervaller med 1 min vila, jag lurade hjärnan lite samt fick in lite fart. Det inslaget gjorde att resten av rundan kändes lättare även om värmen besvärade mig sjukt mycket.

Den sista km avslutades i skogen så jag kom bort från solen samt fick lite variation i steget.

20180513_142617

Jag lyckades komma upp i 12 km så i det stora hela är jag nöjd med dagens runda, även om det skapar viss oro inför Göteborgsvarvet. Är det så här varmt nästa lördag kommer det bli jobbigt. Jag håller tummar och tår att det inte blir gassande sol.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s