Spring och lek

Hejsan!

3 dagar efter löparkalaset och 6 timmarsloppet hade kroppen återhämtat sig riktigt bra. Trots det har jag låtit kroppen vila från all träning och jag har även byggt upp suget efter löpning.

Nu är det påsk och flera dagars ledighet och vädret visar sig verkligen från sin bästa sida.

Igår på långfredagen blev det så dags att äntligen snöra på sig löparskorna och ge sig ut på en löptur.

Solen sken, fåglarna kvittrade, vitsipporna låg som ett fint täcke i skogen, det var kortbyxor och solbrillor på. En perfekt första runda efter några dagars vila.

Jag sprang min vanliga skogsrunda och mötte fler personer än vad jag normalt brukar göra.

20190419_160844

Jag kom och tänka på en sak som jag läst och det är det här med att våga leka på sin löptur. Allt behöver inte vara på blodigt allvar när man springer. Det behöver inte alltid handla inte om att jaga tider och ett visst tempo under en kilometer eller att springa en viss distans utan våga släpp kontrollen emellanåt. Hoppa på stenar, springa under grenar och skutta fram på stigen. En sådan runda ger mycket till själen plus att det verkligen framkallar ett leende på läpparna.

Så mitt påsktips är att släpp kontrollen på någon av dina rundor denna helgen och se vad det gör med din kropp, den risk som finns är att du har kul, och det är väl inte så dumt?

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s