Testlopp

Nu när det blir ljusare ute för var dag som går kommer jag lägga in ett testlopp var 5:e vecka.

Ett testlopp går ut på, enligt stora löparboken för kvinnor, att man ska springa förslagsvis 5 km för att förbereda sig på att prestera på topp.  Testlopp kommer att genomföras var 5:e vecka och man ska springa samma runda varje gång för att distansen ska bli densamma. När man är klar stannas tiden och då kan man jämnföra och förhoppningsvis se förbättrat resultat från förra rundan.

Så idag var det dags för mitt första testlopp. Det har snöat i några dagar så underlaget var ganska jobbigt. Jag bestämde mig direkt att inte kolla på klockan utan enbart ha koll på antalet pip som kom vid varje avslutad kilometer.

Det var tungt måste jag erkänna men jag gnatade på i hyffsat snabbt tempo. Pipen avlöste varann och när det 4:e kom började jag hemlöpningen.

Resultatet: 5 km på 28 min. Jag hade mitt bästa snitt någonsin på 5:33 min/km sedan jag började använda pulsklocka. Med tanke på underlaget är jag otroligt nöjd.

20160221_103052

Nu trappar jag upp träningen inför halvmaran och jag kommer att försöka se till att det blir tre löppass/vecka.

På mig under rundan hade jag mina bästa kompisar vid vinterlöpning, Solomon sense mantra. De har gummibroddar och är jättebra att ha vid vinterväglag. När det är isgata är de inte att rekommendera,  men för mig som kan springa på grusvägar och i snöspår är de hur bra som helst. Jag är jättenöjd att jag införskaffade dem inför denna vintern.

20160221_102737

Nu ska jag sätta mig och planera veckans paleomat. 30 dagar lider mot sitt slut men vi kommer köra vidare.

Livsförändringen är ett faktum!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s