7 km njutning

Så äntligen har jag fått springa idag. Det är viktigt med vila när man är sjuk och jag tar gärna en dag extra hur gärna jag än vill ge mig ut.

IMG_20160402_141443

Idag var det då dags. Efter frukosten gav jag mig ut och hade rundan klar. Jag skulle ta det lugnt,  låta kroppen styra och lyssna till signalerna den gav. Jag körde 1 km uppvärmning med rask promenad för att ta mig upp för den hemska backen. När jag väl kom upp började jag jogga och de första stegen var något stumma men jag gnatade på. Det blåste en del och musiken ljöd i mina öron. När jag kom in i skogen blev det vindstilla, jag tog ut hörlurarna och lät fåglarna sjunga för mig istället. Vem behöver musik när naturen sköter det så bra åt en?

Klockan var på men jag tittade aldrig på den utan tog det i min behagliga takt och ville inte låt tid eller distans stressa mig.

Det var en sådan skön känsla att få komma ut igen. Vinterlöpning i all ära, men vårlöpning är inte fy skam den heller. Alla årstider har sin charm.

Det blev 7 km njutning med ett snitt på 5:36 min/km. Första passet efter förkylningen är gjord, det är alltid det som är svårast. Men nu är jag tillbaka och ser fram emot veckan och alla sköna löppass.

Vad har du tränat idag?

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s