Det kändes rätt

Lördag och helg igen. Det känns som varje dag är en helgdag nu när jag har semester.

Tidigt start på dagen idag vilket gjorde att jag kom igång ordentligt. Körde ett rejält städ i tvättstugan plus att jag organiserade om en del.

När de andra 2 i familjen kom upp gav jag mig ur på en löprunda.

Planen idag var lugn löpning under cirka 60 min och 100% fokus på löpteknik. Min löpcoach har nämligen semester 3 veckor så det är extra viktigt att jag själv tränar på det hon lärt mig så jag inte tappar allt.

Efter 5 km stannade jag för att filma lite för att se om jag landade rätt. Jag är en hällöpare som ska vända till att landa på hela foten.

Kände lite besvikelse över att filmen inte visade något bra resultat. Så jag började om. Körde höga knän, lätt framåtlutad och med bra armpendling. Tillslut hittade jag den rätta känslan. Stannade igen för att filma och jo men visst. Det jag kände som rätt, var rätt. Jag gjorde mitt yttersta för att bibehålla steget och känslan de sista kilometrarna hem.

IMG_20160716_125643

När jag var nästan hemma sprang jag på mitt gamla sätt och känner jag själv skillnaden med att landa på häl och landa på hela foten.

Nästa pass, intervallpasset, kommer jag köra 5 min löpteknik först enbart för att hitta den rätta känslan direkt!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s