Planera, prioritera och DISCIPLIN!

Att ha mål med sin träning är en bra morot.

För mig handlar det om ett snabbt millopp i mars då jag springer ett seedningslopp inför Göteborgsvarvet 2017.

Det gäller att ha disciplin, det gäller att planera och framförallt prioritera. Att ha kommit hit har tagit tid, men nu vet jag hur bra jag mår av träning och att undvika ett pass bara för att känns inte som ett alternativ längre. Samtidigt lyssnar jag på min kropp och efter ett hårt styrkepass med min löpcoach igår är det total vila som gäller idag.

För att få till träningen tror jag det är smart att se hur veckan ser ut, kolla över hur kalendern ser ut för den du lever tillsammans med. Att planera tillsammans är en viktig del så att ingen känner sig överkörd eller åsidosatt. När jag har koll på veckan lägger jag in tid för löpning, styrketräning och yoga. Här ser ju givetvis träningsformerna olika ut, men nu utgår jag från mig.

När planeringen är gjord, passen är uppskrivna i kalendern, då är det svårt att inte ta tid för de. Jag har gjort detta under 2 veckor nu och det är en planeringsform som funkar för mig.

Att planera in för hur jag ska löpträna behöver jag egentligen inte göra utan det viktiga för mig är att inte hoppa över styrketräningen.

Denna vintern ska jag jobba stenhårt med styrka för att kunna prestera ett bra lopp i mars. Att vara stark i de muskler man använder vid löpning är en stor fördel för ett effektivt och snabbare steg. Jag har läst det i böcker om löpning, men det är först efter min tid med löpcoach som jag verkligen förstår hur viktigt det är. För att då få ut max av min tid med Samantha behövs alla dessa bitar.

Vi har nu 6 gånger kvar och det känns riktigt bra för ett grymt löpår 2017!

img_20161109_171752

/ Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s