Löpanalys

Det blev aldrig något riktigt bra tillfälle igår att uppdatera bloggen om hur testet gick. Det kommer nu istället.

Saucony Stride lab

Jag fick börja med att svara på ett antal frågor, hur mycket jag springer, skador m.m. Efter var det dags att ställa sig på löpbandet och bli filmad ur olika vinklar med höghastighetskamera.

Steget analyserades och från sidan såg det jättebra ut. Steget var bra och jag fick med mig mycket kraft i mitt frånskjut. Känns extra kul att få höra det eftersom jag ändå lagt ner mycket tid med min löpcoach Samantha. Jag landade lite för långt fram men vi kom överens om att det kunde ha att göra med att jag är en ovan löpbandslöpare. Bakifrån syntes det att jag hade mer att jobba på. I fotisättningen faller mina knän inåt vilket betyder att min höft är svag. Det är lika mycket på båda sidor. Detta är ett vanligt problem för alla som fött barn just för att magmusklerna blir ”förstörda” och det tar flera år att bygga upp de igen. Genom att börja fokusera mer på coreträningen kan detta problem snabbt vara löst.

Då jag började testet med att springa i mina Saucony fastwitch hade jag skon med lägst drop. Jag fick ändå testa en annan variant med mer dämpning fast med samma drop, zealot. Ska man springa långt behöver man en mer skonsam sko och för mig är det viktigt att de inte är klumpiga och det undviker jag genom en sko med lägre drop.

Nu vet jag vad jag ska jobba på och det är ju det som är charmen med löpning, det finns alltid saker att förbättra för att bli ännu mer effektiv i steget.

På kvällen var jag så inspirerad att springa så jag körde ett intervallpass, 15×40 s aktiv löpning med 20 s vila, plus upp och nedjogg. Tungt och kul på samma gång. Att springa är bra härligt!

20170530_191259

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s