Mycket känslor

Att springa ett lopp är en spännande upplevelse. Det är så mycket känslor som strömmar genom kroppen under loppets gång.

Nu har jag haft förmånen att ha haft 4 mycket bra lopp känslomässigt det senaste men det är oerhört fascinerande vad kroppen går igenom.

Oavsett om man springer 10 km eller 21 km tampas man med en hel del.

Innan jag sprang mitt första millopp september 2015 var jag så oerhört nervös. Då hade jag inte sprungit så många milrundor men jag visste att jag kunde hantera distansen. Då var det mycket glädje och eufori. Jag minns att jag sagt till min familj att stå vid 9 km markeringen och när jag kom nerför backen och skymtade mina kära en bit bort blev jag alldeles tårögd. Jag gjorde high five med min stora kille och kroppen fylldes med ny energi och den sista biten gick lätt.

Samma känsla hade jag under min första halvmara. 2/7 2016 i Kalmar.

https://karrospringer.com/2016/07/06/race-report/

Jag hade tränat bra inför det och kroppen var bra förberedd. Jag njöt av varje steg trots hällregnet som forsade ner. Det var ett spännande sätt att uppleva Kalmar. Jag kom ner i en svacka vid 19 km men den var snabbt avklarad eftersom jag inte hade en så lång bit kvar. Då stod min familj några 100 m innan målgång och jag hörde mina barns röster ropa ”heja mamma”, magisk känsla. En slängpuss och lätta steg in i mål. För att vara min första halvmara presterade jag en bra tid, 1:53:04.

Därefter följde 2 tuffa halvmaror, Göteborg och Kiel.

https://karrospringer.com/2016/10/09/loppet/

Då kom många andra känslor upp i kroppen. I Göteborg var det krig i motvind från 14 km och in i mål.

https://karrospringer.com/2017/02/27/kiel-halvmarathon-2/

I Kiel sprang jag in i väggen vid 17 km. 4 km har aldrig någonsin varit så långa. Men att då kliva över mållinjen fastän man gärna hade gett upp ger så mycket självförtroende. Man klarar så mycket mer än man tror och kroppen är fantastisk som låter mig hålla på med det här för löpning är så mycket känslor och så fantastiskt roligt.

Imorgon är det då dags för ett nytt lopp. 10 km tillsammans med mitt lag som de 2 senaste åren vunnit på damsidan. Vi får se hur det går i år. Förhoppningsvis bidrar jag med en bra tid och även om vårt lag inte vinner kommer alla vara nöjda och glada ändå. Jag hoppas på en publikfest och många glada löpare. Kläderna kommer jag lägga fram ikväll, förberedelserna är viktiga. Startskottet för min grupp går 13:04 imorgon. Jag håller tummar och tår för en fantastisk upplevelse!

20170829_104712

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s