Starten

Ny månad och en regnig start på den.

Jag har summerat min löpning i september och slutade på 120,68 km. När året startade satte jag upp målet att springa 1000 km under 2017 och jag ligger extremt bra i fas. Jag är uppe i 832,84 km. Målet känns oerhört nära.

Idag startade jag min marathonträning. Distanserna på veckorna ska ökas och mer långa intervaller kommer slängas in i passen. Jag hoppas att jag kan få till 4 löppass/vecka men tänker inte lägga ner någon större vikt om det inte blir så med tanke på att jag oftast springer 3 pass i veckan. Blir det 4 pass någon gång är det en grym bonus. Det är ju mycket planering och familjens aktiviteter ska klaffa för att dessa pass ska kunna genomföras.

Jag har Rya åsar trail run 21 oktober, det kommer nog blir skogsträning och mycket backar innan dess men fokus ligger just nu på marathon. 2 juni är det dags och jag har 243 dagar på mig att få en bra grund för dessa 42 km.

Veckans första pass blev 10 km. Tanken var att springa i 5:50-6:10 tempo och jag hade 5:53 i snitt. Jag körde lite fartinslag vid 8,5 km upp till 9,2 km för att sedan lunga ner tempot fram till 9,5 och sista 500 sprang jag i 4:55 tempo.

38c74b82584f30b35f00749043b885b8

En bra start på veckan. Snart blir det en stor tallrik gröt och biggest loser VIP på tv:n.

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s