Februari och fokus på Kiel halvmara

Fredag, vila och nya tjusiga träningskläder. Vintern är räddad!

Jag har startat en årskrönika och januari är redan avklarad. Jag kommer skriva om de olika månaderna när jag inte tränar så att bloggen ändå lever vidare.

Nu är det dags för FEBRUARI:

Januari var halvtaskig vilket gjorde att jag startade februari månad med blandade känslor. Jag var sur över få pass och förkylningar i januari plus att jag kände stress inför halvmaran i Kiel. Tack och lov ändrades känslorna redan efter februari’s första pass.

Nedräkningen till Kiel pågick för fullt, sista helgen i februari var det dags. Jag såg fram emot upplevelsen men kände samtidigt mycket tvivel på om jag skulle klara distansen.

Kiel resan var extra speciell för mig då jag för första gången skulle åka utan min familj plus att jag inte riktigt visste vilka som skulle vara med på resan. Det jag visste dock var att jag skulle åka med likasinnade, vi hade löpningen gemensamt.

Själva resan var en fantastisk upplevelse där jag träffade nya vänner och även träffade några som jag kände sedan tidigare. Men upplevelsen från banan är allt annat än fantastisk.

Jag satte upp ett mål, att springa på 1:50 och höll den ganska bra fram till 10 km. Man sprang på en varvbana och längs vägens gång mötte jag många Knallenlöpare.

Vid 17 km blev det bom stopp! Motvind, smått regn som piskade i ansiktet och en trötthet från en annan värld tog knäcken på mig. Jag gick och sprang om vartannat och 4 km har aldrig känts så långt.

När det var 1 km kvar fick jag medvind i ryggen, jag insåg att jag inte behövde ge upp och det gav mig nya krafter.

Jag kom i mål och tårarna rann. Den känslan är obeskrivlig. Jag ville bara lägga mig ner, ge upp och försvinna från kiels gator. Men på något sätt hittade krafter att kunna genomföra loppet. Tiden blev 1:58:08 och det är jag riktigt nöjd med eftersom jag tog fullkomligt slut vid 17 km.

Jag är stolt och glad över att jag gjorde denna resa och att jag vågade åka iväg själv.

Resten av februari handlade om återhämtning.

img_20170211_100628_021img_20170225_101239_901img_20170225_160421_88720170214_113052img_20170226_212007_320

Där har du det, februari i ett litet paket.

Nu är det fredagsmys och uppladdning inför långrunda imorgon.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s