Tänkte stanna kvar

Jag hade planerat att köra ett distanspass idag och jag tänkte att det var bäst att göra det på morgonen innan det blev för varmt.

Det var en natt med dålig sömn och med en eller flera flugor som störde så flera gånger tänkte jag att jag skulle stanna kvar i sängen. Men när jag vaknade till 5 min innan klockan skulle ringa tänkte jag att det var lika bra att gå upp och hålla sig till planen. Så 6.40 smög jag upp ur sängen, fixade en kopp kaffe, tog på mig löparkläder för att sedan äta lite frukost och få i mig kaffet som är så viktigt.

När alla bestyr var avklarade smög jag iväg för att inte väcka familjen.

Jag hade en runda klar för mig och de första 8 km är ganska jobbiga. Först kommer en lång, lång raksträcka med små stigningar och efter 4 km svängde jag bort från asfalten för att springa på grus och ta mig förbi ett gäng bondgårdar och hagar med kossor i. På grusvägen började en svag stigning som pågår i evighet känns det som men när man väl nåt 8 km är backarna gjorda och den fina utförslöpningen kan börja.

Det var en helt ljuvlig morgonrunda där solens strålar värmde fastän klockan inte var så mycket. Det var inte mycket ljud runtomkring och endast några bilar körde förbi mig. Jag hörde fågelsång, mina steg och andetag och några tuppar som vaknade till liv.

Jag kan inte önska mig en bättre start på dagen och jag är extra nöjd över att jag höll mig till planen. Totalt blev det 16,5  på mitt distanspass idag.

20180711_085451

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s