Älska backar

Idag stod backintervaller på agendan. Jag måste bli bättre på att få till de passen så att jag kan lära mig att älska backar. Så nu har jag planerat in de i kalendern så att jag inte hoppar över det. Att springa upp för en backe är oerhört nyttigt och ger lite variation till den vanliga löpningen, det stärker löpstyrkan och framför allt så tränar det pannbenet.

Idag blev valet av backe där det fanns mest skugga. Trots att jag gav mig ut för ett löppass 08.40 var det riktigt varmt.

Jag startade med 2,6 km uppvärmning. När jag kom till min backe gick jag ner för den så att jag kunde mäta upp sträckan. Därefter blev det löpning upp ca 120 m för att sedan ha gåvila ner. Jag körde 3 gånger med snabb fart, 3 min vila för att sedan köra 3 gånger till.  Efter backen blev det ca 8 min nedjogg.

20180713_085308

Nu kommer jag köra samma pass om ett par veckor fast då öka upp antalet intervaller med 2 så att det blir 4+4.

Resten av dagen har gått åt till att familjetid och poolhäng. Den här sommaren är grym, och att man kan få njuta såhär till max på hemmaplan är verkligen livet!

Imorgon blir det vila, borde nog köra yoga, men vi får se. På söndag blir det ett löppass igen så vi hörs då!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s