Halvmara med fart

Idag kom jag ut på min långrunda som jag hade planerat. Eller ja, egentligen hade jag tänkt springa direkt på morgonen men då vi var uppe lite längre igår kände jag att det var bättre med sovmorgon och få en pigg kropp inför långrundan.

Så när mannen hade målat första vändan i sonens rum stack jag ut.

Temperaturen var perfekt, första podden var laddad och jag hade packat med både russin och dextrosol för idag skulle det bli en halvmara med inslag av fart.

Till ljudet av Peder Fredricsson röst sprang jag förbi åkrar och ängar och lyssnade på hans målmedvetenhet och spännande resa, verkligen ett tips om man vill ha ett bra sommarprat.

När jag hade sprungit 16 km blev det dags för att öka farten och hålla ett högre tempo i 3 km.

Kroppen kändes stark och efter 3 km med fart drog jag ner på tempot igen och körde 2,5 km nedjogg.

2 1/2 sommarprat senare var jag hemma, fylld av löparglädje och kände mig lycklig över att kroppen kändes såpass bra som den gjorde. Energin fungerade bra och jag hade både vatten och svag saft med som dryck.

20180722_153218

Denna vecka har löpträningen funkat riktigt bra och jag börjar känna mig grymt laddad inför prinsens minne 11/8.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s