2 x intervallpass

Det har blivit 2 löppass sedan jag sist skrev. Det första var i onsdags.

Jag ville ha ett sånt där pass som verkligen fick mig att kämpa och bita ihop så jag bestämde mig för att köra 3×2 km med 3 min vila.

Jag började med ca 10 min uppvärmning och sen blev det dags att köra på. Att köra intervaller har blivit ett effektivt sätt för mig att köra i denna värme. Jag fick slita men pannbenet fick också kämpa på bra så kroppen och jag sammarbetade perfekt. Det blev grymma tider och en form av progressiv ökning då tiderna såg ut såhär: 9:01/8:27/8:20.

Ibland får man till sådana pass som får en att känna den där magin, som gör att man känner sig snabbare än snabbast och de passen kan man leva länge på och det här passet kommer finnas med länge i mitt minne.

20180718_152653

Idag var det dags att köra veckans andra intervallpass. Jag tycker det är roligt med intervaller och det stärker en enormt, framförallt pannbenet. Jag brukar oftast köra 1 pass med längre intervaller och 1 pass med kortare intervaller och idag var det så dags för de korta intervallerna.

Jag körde en form av stege 2×800 m/2×600 m/4×400 m där jag vilade 2 minuter mellan 800 och 600 m och sedan 1 min mellan 400 m.

Ett pass som snabbt var avklarat och som jag kunde springa på bra på trots värmen. Jag hade en målbild att hoppa i poolen så fort passet var över och det hjälpte såklart när det var riktigt jobbigt.

20180720_170242

Nu blir det vila imorgon och sen ska det bli en lugn och förhoppningsvis härlig långrunda på söndag.

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s