Asfalt eller skog?

Hejsan!

Vilken härlig vårdag det har varit idag.

Under eftermiddagen tog jag mig upp till Kype för att springa vandringsleden som finns där. Den rundan är ganska tuff men så himla härlig. Det har blivit mycket trail det senaste men det är ju så kul.

Eftersom tisdagar brukar vara min intervalldag slängde jag in några intervaller under dagens pass. Att springa intervaller i skogen är riktigt jobbigt men oerhört nyttigt.

Totalt blev det 9 km och intervallerna jag körde under passet var: 4×3 min med 2 min vila och 4×2 min med 90 s vila.

20190402_135829

Jag tycker att det är riktigt härligt i skogen. Tempot varierar, man kan hoppa över stock och sten och naturen är ljuvlig. Jag känner en enorm frihet när jag susar fram bland träden.

Men jag har inte alltid gillat skogen, innan tyckte jag det mest var jobbigt och att springa på en smal stig kändes obehagligt. Jag ville ha asfalt där jag kunde trampa på utan att tänka. Men jag är så glad att jag ändrade mig. Nu är det i skogen jag springer på utan att tänka…

Vad gillar du mest? Är du en asfaltsnötare eller skogspringare?

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s