5 km testlopp

Hej!

På dagens träningslista står ”testlopp”. Det var 6 veckor sedan sist. Att köra ett testlopp emellanåt är kul just för att man får pressa sig lite extra och känna på fart samt att det är väldigt utvecklande. Även fast jag kör efter mitt program ur stora löparboken för kvinnor kommer jag att lägga i testlopp. Det ska helst göras med 5 veckors mellanrum men om det blir 6 veckor som nu tänker jag inte lägga någon större vikt vid det. Det viktigaste är att det blir av. Det är också skönt att komma ut och springa en kort runda utan krav. Du behöver inte tänka på hur många intervaller du kört eller hur många du har kvar. Du behöver inte tänka på att du måste vara ute i 90 min. Utan det är 5 km som är det viktiga.

Mitt förra testlopp kan du läsa om här.

https://karrospringer.com/2016/09/10/1-min-och-7-sek/

Idag lade jag ner tid på uppvärmningen och körde 2,5 km, min andning kändes mycket bättre och det blev lättare att pressa farten lite extra när mitt testlopp körde igång.

Att värma upp ordentligt visade sig vara en framgångssaga, jag förbättrade min tid 23 s och har 24,27 som nytt pb på 5 km.

img_20161020_175916

Nu ska det bli skönt att slänga sig i soffan.

/ Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s