Sur igår, glad idag

Det är kul att löpningen kan ge så olika känslor från dag till dag. Igår var jag sur över pass jag missat under januari månad på grund av förkylning. Idag är jag superglad att jag fick till ett grymt intervallpass på bana på lunchen för att sedan avsluta dagen med en träff med min löpcoach. Idag har varit en riktigt bra träningsdag med andra ord!

Lunchintervallerna idag innehöll 3 min/2:30 min/2 min/1:30 min/ 1 min aktiv löpning med 1 min vila för att sedan upprepa allt igen, som en stege. Fokus idag låg på pulszoner och jag hade lagt in i förväg hur pulsen skulle ligga under intervallerna och även vid vilan. Det var skönt att springa efter pulsen och inte stirra sig blind på vilken fart man har under arbetstiden. Visst, det var jobbigt men jag låg ändå inom comfortzone som man så fint kan säga. Tempot såg jag först i efterhand, när allt var inlagt och överfört till telefon och dator. Jag blev förvånad att jag sprang så pass snabbt som jag gjorde. Intervaller låg mellan 4:17-4-46. Jag sprang runt och runt som en liten blå och samlade in 6,5 km till löpkontot.

20170202_135222

Passet med Samantha var jobbigt men innehöll övningar där man bara använde sig av sin egna kroppsvikt och inga vikter. Mycket burpees (hatkärlek till dem) och lite annat smått och gott. Hela kroppen fick jobba och pulsen likaså. På pappret ser det nog ut som ett ”lätt” pass eftersom man inte har några vikter. Men tro mig, det var allt annat än lätt.

Jag känner mig oerhört nöjd med dagen och nu ska jag kasta mig i soffan och unna mig en god semla. Ibland får man njuta lite mellan allt nyttigt man äter. Det kallas balans!

/ Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s