Klara en mara

Måndag igen och dags för vecka 2 i programmet för att klara en mara.

Varje vecka kommer innebära längre distanser för att förbereda min kropp så gott det går och måndagar är min dag då jag springer milen, måndagsmilen.

Lugnt och fint ska det gå, tanken är att jag ska ha en behagligt tempo i tänkt marathonfart. Så dagens pass var 10 km i 5:50-6:30 fart.

Jag tyckte att kroppen kändes bra så mellan 3-4 km gjorde jag en fartökning, sedan tillbaka i lugnt tempo upp till 6 km. Ny fartökning fram till 7 km för att lunka på upp till 8 km och de sista två körde jag på i lite snabbare takt. Dock var det inga snabba hastigheter utan jag höll mig kontrollerat till ett lite högre tempo för att få upp flåset utan att ta ut mig.

Snittet idag låg på 5:45 min/km och jag sprang ca 2 min snabbare än förra veckan.

Jag märker också att det blir lättare att springa 10 km och det är väl det som är grejen. Sen ska jag bara upprepa det 3 gånger till plus några hundra meter innan jag når min marathondistans.

Små steg, sakta men säkert vänja kroppen och just nu handlar det mycket om att låta löppassen vara lite längre och innehålla fler kilometer.

Efter löpningen var det snabbt ombyte för att åka iväg och köra gympa med min son. En perfekt avslutning på en bra måndag! Behöver jag säga att jag gillar den här veckodagen?

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s