Intervallångest

Den senaste tiden har det blivit 2 riktigt bra intervallpass per vecka. Långa intervaller kommer hjälpa mig bra och förbereda mig på bästa sätt inför Stockholm maraton.

Förutom Stockholm maraton har jag som mål att springa 10 km på 50 min och då behöver jag puscha mig själv lite extra och då är dessa intervaller grymt bra.

Den senaste tidens intervallpass lärt mig att stå emot trötthet och trycka på lite extra även om jag blir trött. Det är ju inte farligt att bli trött när man springer och jag måste bli bättre på att kliva ur min comfortzone.

Därför är jag så glad att jag fått komma med och springa intervaller på fredagar.

Igår var vi 6 löpare som möttes i ryahallen för intervaller i stege. Vi var 3 tjejer som sprang i hyffsat samma tempo och vi sporrade varandra att springa på lite mer trots att tröttheten kom smygande.

Vi körde 500 m/300 m/200 med 45 s vila x 4. 2 min vila efter 2 set för att kunna trycka på bra under de 2 sista blocken.

Inför passet var det stor intervallångest men känslan efteråt var sådär magisk. Det var en behaglig trötthet och jag kände mig oerhört nöjd med att jag kunde hålla såpass bra fart. Det har jag mina två medlöpare att tacka. De gör mig stark och såklart lite snabbare.

IMG_20180216_151508_663

Idag är det välförtjänt vila och imorgon blir det långpass.

Ha en toppendag!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s