Charity Runner challenge

Hej!

Igår körde jag vilodag så att jag idag kunde köra det där längre passet jag skrev om i måndags.

När jag var sjuk blev jag utmanad på instagram att genomföra ett pass på löpbandet men eftersom en förkylning hindrade mig från träning sköt jag upp utmaningen tills kroppen kändes redo för ett längre pass.

Det var precis vad kroppen var redo för idag.

Grundutmaningen gick ut på att man skulle börja på 10 km/h (6 min tempo) och sedan öka med 0,1 km/h var 500:e m. I detta upplägg är tanken att bestämma en summa för varje avklarad km som man vill skänka till valfri organisation.

Det här var ett upplägg jag gillade och jag kände att det var en bra utmaning för mig på grund av att jag har lite svårt att springa länge på löpband.

Jag var mentalt laddad, och att dela in passet i 500 m block var riktigt bra. Jag började dock lite lägre än de 10 km/h för att inte bli för trött. Jag hade som mål att springa runt 11-13 km.

Jag startade på 9,8 km/h och kollade på modern family samtidigt som jag sprang. Efter 2 korta avsnitt och ett par höjningar i tempot kände jag att det var en rätt behaglig upplevelse på löpbandet trots allt.

Pannbenet tränades och benen fick sin distansträning. Totalt blev det 13 km och jag är så glad över att jag klarade mitt mål.

20190213_135659

Jag har bestämt att skänka 10:-/km till hjärtebarnsfonden, detta på grund av att det är alla hjärtebarns dag imorgon.

Den här utmaningen kan jag verkligen rekommendera att göra om man vill göra en investering i sig själv och samtidigt en insats för något välgörande.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s