Sjukstuga

Hej!

Jag förberedde ett inlägg som jag skulle publicera i måndags, men efter mitt träningspass som jag dessutom avbröt för att kroppen inte kändes hundra, fick jag hög feber och blev sängliggande. Tack och lov var det bara under 1 dygn jag var dålig för nu är jag bra igen. Fast nu är minsta sonen sjuk så sjukstugan är inte riktigt över. Men här kommer i alla fall inlägget som skulle varit i måndags.

Måndag igen, galet var tiden går. Skönt ändå att det blir ljusare för varje dag som går.

Jag har ett gäng träningspass att sammanfatta för dig och vi börjar med fredagens intervaller.

Fredag

Äntligen var det dags att träffa fredagsgänget igen för lite intervaller. Den här gången skulle vi springa lite kortare intervaller, 12×400 m. Upplägget var riktigt kul för vi var 4 st i min grupp och 4 st i den snabbare gruppen. Först började 2 springa, när de sprungit ett varv hakade löpare 3 på, när 3:e löparen sprungit ett varv klev löpare 1 & 2 av plus att löpare 4 började springa. Så man fick vila medan de andra sprang ett varv, så vilan var någonstans mellan 40-50 s. Det var ett riktigt bra upplägg för jag kände inte av tröttheten på samma sätt eftersom det hela tiden var några som sprang så man kunde fokusera på det istället. Vi hade längre vila efter 6 st för att sedan köra 6 till. Jag sprang samtidigt som Sara och de sista 6 blev till och med en progressiv ökning där min sista 400-ing gick på 1:32. Trött och glad var känslan efteråt och det var en riktigt bra start på fredagsmyset.

20190315_112711

Lördag

Vi skulle iväg på lördagskvällen så jag kände att jag behövde få till en längre runda den dagen för på söndagen skulle jag vara för trött.

Tillsammans med min granne Anders blev det 16 km löpning där rundan gick på asfalt, sand och stigar, vi gjorde även så att de sista 2 km var mycket uppförslöpning. Det var en grym inledning på helgen.

Måndag

Min vecka startade på samma sätt som förra veckan, ett styrkepass nere i gymet. Det är så skönt att ha fått in den rutinen nu i min träning. Styrkan ger mig verkligen så mycket när det kommer till löpningen.

Idag var det fokus på ben/rumpa/axlar/mage. Jag har övningar där man kör 2 st muskelgrupper, som t.ex squats med axelpress. Här kan du se hur mitt pass såg ut idag:

Rak marklyft med rodd 2×10
Split squat med axelpress 2×10
Situps lägg bollen vid fötterna 2×10
Kettleballsswing 2×10
Russian twist m boll 2×10
Utfall bak med hammer curl 2×10
Breda squats med axelpress 2×10
Plankrodd 2×10

20190318_113901

Men som jag skrev i inledningen, jag avslutade passet innan den sista övningen var klar för kroppen kändes mer varm än normalt. Jag kände mig lite piggare efter att ha fått i mig lunch men framåt kvällen och natten fick jag hög feber. Så igår sov jag stora delar av dagen och sömn är verkligen en grym medicin för igår kväll var febern borta och idag mår jag som vanligt.

Men nu är det som sagt lilleman som är sjuk så sjukstugan fortsätter.

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s