Fart

Fördelen med att inte jobba i butik längre och att man styr sina egna tider med möten och dyl. är att man kan ta ett lunchpass om man känner för det.

Så blev det idag.

Idag blev det löpning på annan mark, nämligen uppe vid pickesjön. Fin natur runt sjön. Höstlöven låg huller om buller och kylan bet tag i kinderna. De första löpstegen kändes oerhört bra med tanke på att jag sprang en halvmara i lördags. Jag antar att min kropp har återhämtat sig riktigt snabbt.

Nu är det nya mål som gäller och fullt fokus på träningen inför Göteborgsvarvet 20 maj. Jag kommer springa ett seedningslopp för att försöka placera mig i en bättre startgrupp. Seedningsloppet är 10 km och kommer vara i Borås i mitten på mars. Jag har alltså många veckor på mig att förbereda mig.

Det handlar om fart. Jag vill bli snabbare. Jag måste pressa mig själv mer och våga ligga på en puls som är jobbig. Detta för att vänja kroppen för att sedan få farten utan att behöva anstränga mig alltför mycket.

Stora löparboken för kvinnor har åkt fram igen och nu kommer jag satsa på programmet för att klara 10 km på 47 min. Jag måste lägga energi på intervallerna, jag måste pressa mig, men det kommer att var värt det.

Första passet idag var ett intervallpass. Jag värmde upp 1 km och sedan körde jag 15×30 s i 3:40-4:20 min/km tempo. Det är svårt att hålla samma fart när man springer ute eftersom terrängen ser olika ut. Idag möttes jag av en del backar som ”drog” ner tempot på intervallerna lite. Efter 15 intervaller var jag trött men joggade ner i ca 10 min. Ett glädjeämne var att sista kilometern sprang jag på 4:56 trots trötthet och full fart under passet.

Det här kanske kan gå vägen.

img_20161012_182728

Vad har du satt upp för mål för att klara av träningen nu när mörkret och vintern kommer?

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s