Långa intervaller

Trots att vädret inte motiverade så mycket idag var jag ändå otroligt sugen på en lunchrunda.

Jag tog bilen upp till Pickesjön och körde intervaller. Det var dags för pass 2 v 1 vilket innebär långa intervaller.

Jag har börjat på ett program för att klara 10 km på 47 min och jag vill verkligen genomföra alla pass så att jag vet att jag gjort alla förberedelser. Sedan får vi se vad tiden blir när det väl gäller.

Dagens pass bestod av 4×4 min i 5 min tempo och 2 min vila. Det är en del uppförsbackar runt sjön och det drar ju ner på tiden men jag satsade på att ligga så nära 5 min som möjligt. Första blocket låg jag på 5:21, var inte helt nöjd, men påminde mig om de två backarna jag passerat. Andra blocket gick lite bättre, 5,20 och sedan avslutade jag med 5.05 och 5.00. Är oerhört nöjd med de två sista blocken. Under vilan gick jag första minuten och den andra joggade jag lugnt. Detta för att pulsen inte skulle gå ner alltför mycket.

Det blev 2 varv runt sjön och 7 km in på löparkontot.

20161018_104734

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s