Kiel halvmarathon

Nu är planen med träning inför Kiel halvmarathon klar. När jag satt ner i morse och skulle börja planera in mina löppass fick jag lätt panik över att det bara är 10 veckor kvar. Min löpsvacka får inte hindra mig under dessa 10 veckor. Det är bara att ta tjuren vid hornen och kämpa på. Jag hoppas glädjen kommer tillbaka.

Det är ju inte bara löpning som är viktigt att fokusera på under dessa veckor utan styrkepass fokuserat på löpning. 10 veckor med 100% disciplin, är ju ingenting. Jag vill känna mig väl förberedd inför Kielresan. Jag vill inte känna stress över att jag kanske inte klarar av det.

Så idag var det dags för första av 30 löppass. Jag har tagit hjälp av min stöttepelare ”stora löparboken för kvinnor” och komponerat ihop ett eget program just för att det bara är 10 veckor kvar. Snabba intervaller, långa intervaller och långrundor. Det blir en härlig blandning men jag hoppas att de ska hjälpa mig att bli mitt bästa jag.

Jag befann mig i stan vid lunch och bestämde mig för ett snabbt och effektivt pass på bana. Det är så mycket lättare att springa intervaller på bana för då kan man behålla samma fart genom alla block.

Jag började först med 2 varv uppvärmning, efter det körde jag lite teknik för att få igång rörligheten i höften och fötterna. Sen var det dags, 15×30 s aktiv löpning och 30 s vila. Jag hade ungefär samma tempo under alla intervaller, jag låg mellan 3:53-4:08. De snabbaste tiderna hade jag på de 4 sista blocken.

Känslan efteråt var otroligt skön. Att få springa på bana och inte behöva tänka utan bara låta benen jobba på var oerhört befriande. Jag känner nog en lite gnutta hopp över att svackan kan vara över. Jag ska ge det några pass till innan jag ropar hej.

Screenshot_20161213-121316.png

Nu är i alla fall träningen inför min nästa halvmara igång!

/Karro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s