En stark marathonkropp

Älskade måndag!

Idag har säkert de flesta återgått till sina arbeten, skolorna börjar och det är dags att starta med nya rutiner.

För min del har jag redan löpningen som en stor del av vardagen. Jag planerar och lägger in pass i min klocka. Jag har uppsatta delmål och stora mål. Denna höst innehåller både premiär när det gäller att springa traillopp samt träning inför ett marathon.

För att nå dessa, mest syftar jag på marathon i Stockholm i juni behöver jag en stark kropp som kan bära mig under dessa 4,2 mil. Därför kommer jag börja med en ny rutin, styrketräning minst 2 dagar/vecka.

Jag har ett 12 veckorsprogram att följa och det tror jag kommer underlätta i min träning och skapa nya rutiner. Jag har ännu inte bestämt hur jag ska lägga in dessa styrkepass men vissa dagar kommer det säkert bli styrka på lunchen och löpning på kvällen. Det är något som får växa fram, jag vill också att vilan blir prioriterad så jag kommer INTE träna varje dag. Målet är 5 dagar/vecka, och det är riktigt bra. Jag håller tummarna att jag kan lyckas med detta.

Kvällens pass bjöd på ben och cardio. Jag körde först 1 cirkel med 4 olika ben och flås övningar (varje övning innehöll olika repetitioner. Jag satte klockan på 5 min och körde första cirkeln. Jag skulle göra så många varv som möjligt, flåset kom igång ordentligt vill jag lova. Vila 1 min sedan en ny cirkel med 4 nya övningar. 1min vila och sedan upprepa allt en gång till.

20170821_114654

Ett riktigt bra första pass. 1/2 styrkepass för denna vecka är avklarad.

Mot en stark marathonkropp!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s