Nya löparvänner

Helgen är snart slut och jag laddar inför sista pulshöjande aktiviteten denna helg, handbollsfinal, Sverige-spanien. Det blir en tuff match och jobbigt för ett nervvrak som mig. Jag gillar verkligen att titta på handboll så pulsen kommer vara hög under de 60 matchminuterna.

Igår körde jag yoga, 25 min med Adriene. Jag är så glad att jag hittat henne på youtube. Just nu följer jag hennes 30 dagars yogautmaning och tanken är nog att man ska köra 30 dagar på raken. Men jag kör en egen variant och tränar de dagar jag inte springer. Det funkar jättebra och får min trötta löparkropp att stretcha ut ordentligt.

Idag körde jag en långrunda med nya löparvänner. I fredags fick jag en fråga via Instagram om att komma ut till sjömarken och springa med 3 andra tjejer. Jag tvekade inte en sekund. Klart jag skulle med!

Det är det som är så fint med löpning, även om man inte känner personerna har man ett gemensamt intresse. Jag är glad att löpningen har gett mig mod att träffa nya människor, det är oerhört nyttigt.

Så imorse vid 7.45 tog jag bilen ut till sjömarken för en långrunda med nyfunna löparvänner.

Det var roligt att springa på ett nytt ställe och det var en härlig runda trots mycket backar. Tempot var betydligt högre än vad jag är van vid men det kändes trots det riktigt bra. Jag var ordentligt trött i sista lilla uppförsbacken men efter den följde en lång, lång nedförsbacke så jag fick ändå en härlig känsla på slutet.

IMG_20180128_105931_556

Totalt blev det 18 km denna morgon och även om snittet per kilometer var högre har kroppen känts fräsch under dagen.

Förhoppningsvis träffas vi igen om 2 veckor och då ska vi springa under en längre period, målet är 3 timmar. Då kommer tempot vara lägre och antal kilometer inte vara så viktigt utan det är tiden ute som är viktig.

Snart blir det en finfin pizza innan handbollen börjar, en bra avslutning på denna helg!

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s