Löpning+styrka

I måndags och igår har jag varit hemma med sjuk liten kille så träningen har minst sagt blivit lidande. Den här veckan har jag ambitionen att få till ett yogapass. Ett pass kan tyckas vara en baggis men det är verkligen svårt att jobba in nya rutiner. Jag måste avsätta tid för att det ska bli en vana. Kroppen mår riktigt bra av yoga så jag behöver verkligen ge den det. Ett pass det ska jag klara!

När man är hemma med en sjukling finns inte mycket tid till annat. Det servas fram och tillbaka, man är sällskap vid filmtittande och så fort man lämnar rummet så kommer frågan ”mamma, vart ska du?”. Så att få till ett träningspass på hemmaplan är inte så lätt som man kan tro.

Eftersom det var tisdag igår och Sok Knallen hade träning i ryhallen blev det till att åka iväg sent på kvällen för ett tufft intervallpass.

Vi sprang 10 x 2 min med 1 min vila. Mitt mål under de här intervallerna var att försöka hålla ett så jämnt tempo som möjligt och springa samma distans. Jag vill inte gå ut för hårt för att sedan dö totalt utan lagom är bäst. Självklart pushar jag mig lite extra och det är det som gör att det är så bra att köra intervaller i grupp. Man kan inte ge upp efter 8 st intervaller för att man tycker att man jobbat på bra utan hur trött man än är biter man ihop och kör de sista 2.

Idag blev det jobb på förmiddagen och sedan fick jag lite tid i gymet. Jag körde ett styrkepass med fokus på ben/rumpa/axlar/mage och lite rygg.

Här har du mina övningar.

Split squat med hantelpress 2 x 10
Plankrodd med hantlar 2 x 16
Marklyft med rodd (hantlar) 2 x 10
Utfall bak med hantlar upp 2 x 10
Sumo squats 2 x 12
Lyfta benen (på bänk, mage) 2 x 12
Kettleballswing 2 x10
Flytta hantlar (sida till sida, mage) 2×10

Tillsist blev det 3 x 300 m backe (lutning 6 grader) på löpband och 100 m vila däremellan.

20190123_110708

Ett tufft men roligt pass där framförallt benen fick jobba hårt.

/Karro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s